apolis αιθουσα δεξιώσεων avra catering

gamosgamos.gr

ενα μονο κλικ απο την πληροφορια

οι ειδικοί μας επισημαίνουν τι να προσέξουμε

gamos nyfika nifika ktimata anthopoleia aithouses dexiosis γαμος νυφικα κτηματα αιθουσες δεξιωσης ανθοπωλεια

Ένα βασικό κομμάτι στην προετοιμασία του γάμου είναι η επιλογή του φωτογράφου τα καρέ του οποίου θα κρατήσουν για πάντα ζωντανές τις πιο μοναδικές στιγμές εκείνης της ημέρας.

Οι ειδικοί της Arte Cinematica αναφέρουν τα βασικά σημεία που  θα πρέπει να δώσετε προσοχή πριν καταλήξετε στον φωτογράφο της αρεσκείας σας   

*Προσέγγιση εικόνας: Καταγραφή vs Αφήγηση.

Παλιότερα τα πράγματα ήταν λίγο ως πολύ προδιαγεγραμμένα. Η μαμά μας ή η μέλλουσα πεθερά είχε να προτείνει τον οικογενειακό φωτογράφο της γειτονιάς που είχε καλύψει και το γάμο των γονιών και θα μας έκανε και μια καλύτερη οικονομική προσφορά για φωτογραφία και βίντεο. Ευτυχώς όμως, η αισθητική των ζευγαριών έχει αρχίσει να αλλάζει, και οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η κάλυψη της ημέρας αυτής δεν αποτελεί κάποια πάγια υποχρέωση για λόγους «οικογενειακού αρχείου», αλλά μια συνειδητή επιλογή του ζευγαριού για να κρατήσει ζωντανές τις όμορφες αναμνήσεις στο χρόνο. Δεν μιλάμε πλέον για απλή καταγραφή, αλλά για αφήγηση ή "storytelling" όπως έχει επικρατήσει να λέγεται στα αγγλικά.

Πάνε λοιπόν οι «στημένες» φωτογραφίες, οι μακροσκελείς «χαιρετούρες» και τα πολύωρα βίντεο, με το συνεχές «fast forward» που πάντα αποτελούσαν «εφιάλτη» για συγγενείς και φίλους… Κάθε ζευγάρι και κάθε γάμος είναι διαφορετικά. Το ίδιο πρέπει να είναι και η καλλιτεχνική αφήγησή τους. Άλλες φορές με τη λάμψη μιας φωτογράφισης μόδας, άλλες φορές με ονειρικό ρομαντισμό, άλλες φορές με ένταση και γρήγορες εναλλαγές στο συναίσθημα.

*Μην αφήνετε την επιλογή για το τέλος και μην τη βασίζετε σε     αμιγώς οικονομικά κριτήρια.

Πολλά ζευγάρια κάνουν το λάθος να αφήσουν την επιλογή της φωτογραφικής-κινηματογραφικής ομάδας που θα απαθανατίσει την δική τους ημέρα για την τελευταία στιγμή. Έτσι, πολλές φορές η επιλογή αυτή ανάγεται σε «σαφάρι» της οικονομικότερης προσφοράς, καθώς μεγάλο μέρος του γαμήλιου προϋπολογισμού έχει ήδη δεσμευθεί σε άλλα έξοδα του γάμου χωρίς δυνατότητα αναθεώρησης. Τότε, υπό την πίεση του χρόνου, το ζευγάρι υποκύπτει σε «συμβιβασμούς» σχετικά με την εικόνα, είτε στη φωτογραφία, είτε στο βίντεο, κάτι που βέβαια αργότερα μετανιώνει όταν συνειδητοποιεί ότι το οπτικό υλικό του γάμου είναι το μόνο (πέρα από τις αναμνήσεις) που θα κρατά ζωντανές για πάντα τις στιγμές εκείνης της ημέρας.

*Αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο για τα ραντεβού με τους επαγγελματίες.

Γνωρίστε τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείτε πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά το γάμο. Είναι πολύ σημαντικό να σας εμπνέουν εμπιστοσύνη ως άνθρωποι και όχι μόνο ως επαγγελματίες. Δείτε ολοκληρωμένα δείγματα δουλειάς τους στο βίντεο και τη φωτογραφία και λύστε όλες σας τις απορίες. Αφήστε να σας προτείνουν καινούρια πράγματα για το δικό σας γάμο. Μην περιμένετε από το φωτογράφο να σας στείλει οικονομική προσφορά μέσω e-mail και να τον συναντήσετε για πρώτη φορά στην εκκλησία την ημέρα του γάμου!

Έχετε στο μυαλό σας ότι η χαμηλότερη τιμή δεν είναι πάντα η οικονομικότερη, και αντίστοιχα η ακριβότερη προσφορά δεν είναι απαραίτητα και η πιο καλή. Επιλέξτε τον επαγγελματία η δουλειά του οποίου σας εκφράζει και σας συγκινεί περισσότερο, όχι αυτόν που σας προσφέρει τα περισσότερα «γκάτζετ». Συνήθως τα γκάτζετ αυτά προσπαθούν να αντισταθμίσουν το μέτριο ή κακό υλικό του επαγγελματία στη φωτογραφία και το βίντεο.  

*Δώστε το ίδιο βάρος σε βίντεο και φωτογραφία.

Η κινούμενη εικόνα του βίντεο κατέχει εξίσου σημαντική θέση με τη φωτογραφία σε ένα γάμο. Πολλοί επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι είναι κατεξοχήν φωτογράφοι, χρησιμοποιούν το βίντεο ως συνοδευτικό προϊόν με σαφώς υποδεέστερη ποιότητα και παλιομοδίτικη αισθητική, προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν μια χαμηλότερη τιμή στο ζευγάρι. Μην πέφτετε σε αυτή την παγίδα. Οι σωστοί επαγγελματίες του αφηγηματικού βίντεο γνωρίζουν πολύ καλύτερα πώς πρέπει να γυριστεί, και πώς πρέπει να μονταριστεί ο κάθε γάμος, ανάλογα με το ζευγάρι. Δεν χρησιμοποιούν εφέ για να εντυπωσιάσουν τον θεατή, αλλά στηρίζουν το έργο τους στην αφήγηση της ιστορίας.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πλέον αρκετοί πολύ καλοί φωτογράφοι γάμου οι οποίοι κρατούν ψηλά το επίπεδο, ενώ αξιόλογες προσπάθειες γίνονται τελευταία και στο βίντεο.

*Εκτιμήστε σωστά το πακέτο προσφοράς

Μιλήστε με τους επαγγελματίες και ζητήστε να σας εξηγήσουν αναλυτικά τι θα σας παραδώσουν. Θα πάρετε όλα τα αρχεία των φωτογραφιών σε πλήρη ανάλυση και επεξεργασμένα ή όχι; Όπως καταλαβαίνετε, η άρτια επεξεργασία (και ρετούς όπου απαιτείται) όλων των φωτογραφιών ώστε να έχουν το κλίμα των φωτογραφιών του άλμπουμ απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και από το να σας δοθούν απλά οι φωτογραφίες όπως έχουν ληφθεί. Για να μην παρεξηγηθούμε, πρέπει σαφώς η λήψη να είναι καλή, αλλά και η επεξεργασία της στη συνέχεια να την αναδεικνύει περισσότερο. Υπάρχουν φωτογράφοι οι οποίοι δεν δίνουν καν όλα τα ψηφιακά αρχεία, κάτι που ανάγεται σε κρυφό κόστος κάθε φορά που θα χρειαστεί να κάνετε μια εκτύπωση.

Δείτε επίσης την ποιότητα εκτύπωσης, αλλά και τη διάταξη του ψηφιακού άλμπουμ που σας προσφέρεται. Το άλμπουμ σας είναι προσωποκεντρικό και, προκειμένου να αφηγείται με αποτελεσματικό τρόπο την ιστορία, θα πρέπει να δίνεται βάρος στην ίδια την εικόνα και όχι σε παλιομοδίτικα εφέ ένθεσης φωτογραφιών, ή σε πολύχρωμα χρωματικά πλαίσια που απλά προσθέτουν «θόρυβο» στο μάτι.

*Εκτιμήστε σωστά αυτό που θα πάρετε στο βίντεο

Πέρα από την εικονοληψία, παραδοσιακά το βίντεο γάμου υστερεί στο μοντάζ. Όλοι έχουμε περάσει τη δοκιμασία με κάποιο φιλικό ζευγάρι να δούμε ένα μακροσκελές βίντεο του γάμου τους (συνήθως 1,5 με 2 ώρες). Είναι κάτι το οποίο κανείς δεν χαίρεται πραγματικά.
Σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, αλλά και με τη μοντέρνα τάση, ένα καλό αφηγηματικό βίντεο γάμου πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα (από την προετοιμασία του γάμου, μέχρι και την φωτογράφιση επόμενης ημέρας) χωρίς όμως η συνολική διάρκειά του να υπερβαίνει τα 25-30 λεπτά. Κάτι δηλαδή σαν ταινία μικρού μήκους, η οποία θα καθηλώνει εσάς, τους συγγενείς αλλά και τους φίλους σας και την οποία κανείς δεν θα χορταίνει να βλέπει. Βέβαια, ένα τέτοιο βίντεο ενδέχεται να απαιτεί μέχρι και 100 ώρες μοντάζ από τον επαγγελματία, το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα σας ανταμείψει... για πάντα.  

*Δώστε σημασία στην ομοιογένεια βίντεο και φωτογραφίας

Η σωστή προσέγγιση προκειμένου να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη φωτογραφία και στο βίντεο είναι να απευθυνθούμε ξεχωριστά σε έναν καλό επαγγελματία φωτογράφο, και σε έναν καλό επαγγελματία του βίντεο. Αυτό πολλές φορές είναι χρονοβόρο, εμπεριέχει μεγαλύτερο κόστος για τις επιμέρους συμφωνίες με τους επαγγελματίες, αλλά και δεν εγγυάται την ομοιογένεια του χαρακτήρα της εικόνας μεταξύ φωτογραφίας και βίντεο.

Η παραπάνω ανάγκη έχει οδηγήσει σε συνέργειες μεταξύ φωτογραφικών ομάδων και επαγγελματιών του βίντεο, αλλά και σε επιχειρήσεις που προτείνουν και τις δύο υπηρεσίες σε εξίσου υψηλό επίπεδο, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή εξειδίκευση και στους δύο κλάδους της εικόνας. Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επιλογής για το ζευγάρι είναι προφανή: μία συγκεντρωτική συμφωνία για το κομμάτι της εικόνας του γάμου, αισθητική ομοιογένεια μεταξύ φωτογραφίας και βίντεο, πιο συγκρατημένο οικονομικό κόστος.     


*Δώστε βάση σε νέες ιδέες και concept που θα σας προτείνουν

Αξιολογήστε πόσο ευρηματικοί είναι οι επαγγελματίες που θα καλύψουν το γάμο σας. Είναι σημαντικό να έχουν δημιουργική φαντασία η οποία να ξεφεύγει από το παραδοσιακό πλαίσιο. Είναι κάτι το οποίο δείχνει τον ενθουσιασμό τους γι' αυτό που κάνουν, αλλά και κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει να αποτυπώσετε τις αναμνήσεις σας με μοναδικό τρόπο. Εμπιστευθείτε τους.

πηγη:in.gr

Gravatar
BasePortals Ltd
Rate this Content 0 Votes