apolis αιθουσα δεξιώσεων avra catering

gamosgamos.gr

ενα μονο κλικ απο την πληροφορια

Mπορείτε να ανοίξετε το χορό με άνεση.

mousiki gamou μουσικη γαμου

Ακόμη κι αν δεν πετάτε στο παρκέ με τη χάρη των πρωταγωνιστών του Top Hat, μπορείτε να ανοίξετε το χορό με άνεση.

Φαντάζεστε ότι γλιστράτε µαζί του αρµονικά πάνω στα λαµπρά πατώµατα, αλλά µέσα σας είστε βέβαιη πως εσείς έχετε αγκύλωση και ο καβαλιέρος σας δύο αριστερά πόδια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχετε χορέψει ποτέ µαζί ως ζευγάρι. Όσες επαναλήψεις του So you think you can dance κι αν παρακολουθήσετε, δεν αρκούν για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Αναζητώντας τουλάχιστον τα βασικά, ανακαλύπτετε ότι ακόµη και η αρχική θέση των ποδιών -αντικριστά και παράλληλα, µε το δεξί πόδι του ενός να βρίσκεται συνήθως ανάµεσα στα πόδια του άλλου- σας φαίνεται κάτι εξαιρετικά σύνθετο. Κάτω από τέτοιες συνθήκες το πιθανότερο είναι να µη σας καλύψουν ούτε οι ερασιτεχνικές οδηγίες ενός χορευταρά φίλου ούτε οι εκπαιδευτικές βιντεοκασέτες που κυκλοφορούν στο εµπόριο.

Και τώρα τι κάνουµε;
Η εύκολη λύση είναι να περιοριστείτε σε ένα αργό µπλουζ, που και ροµαντικό είναι και θα σας αφήσει µόνο τρυφερές αναµνήσεις, χωρίς αυτό να αποκλείει την αµήχανη στάση σώµατος ή τα άχαρα ξενυχιάσµατα. Οπότε, και σ' αυτή την περίπτωση µερικές πρόβες κρίνονται απολύτως απαραίτητες.
Αν πάλι είστε αποφασισµένοι να καταπλήξετε τα πλήθη ή µάλλον να κάνετε µια αξιοπρεπή πρώτη εµφάνιση, χρειάζεστε σχετική εκπαίδευση, η οποία µεταφράζεται σε µαθήµατα χορού τουλάχιστον 3 µε 6 µήνες πριν από την ηµεροµηνία του γάµου σας. Μόνο έτσι θα αποκτήσετε µια σχετική ευχέρεια. Αντιτάξτε σε κάθε αποτρεπτική σκέψη περί φορτωµένου προγράµµατος το βασικό πλεονέκτηµα του χορού: δρα σαν το καλύτερο αγχολυτικό.
Επισκεφθείτε, λοιπόν, µαζί µε το µέλλοντα σύζυγό σας µια σχολή ευρωπαϊκών χορών, αφού οι περισσότερες έχουν εντάξει στα προγράµµατά τους τµήµατα ή πακέτα «γαµήλιου χορού». Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του δασκάλου σας θα µετατρέψετε έναν αγχωτικό εφιάλτη σε όνειρο. Μπορείτε ακόµη να ζητήσετε ιδιαίτερα µαθήµατα αν το γκρουπ σάς κάνει να νιώθετε άβολα. Ωστόσο, ξανασκεφτείτε το. Είναι καλή ευκαιρία να εκπαιδευτείτε έχοντας ταυτόχρονα στραµµένα πάνω σας τα βλέµµατα.

Μαζί του και στην κόλαση
Πρώτα απ' όλα, τόσο αυτό όσο και καθετί στη ζωή σας από δω και στο εξής δεν θα το περνάτε µόνες. Υπάρχει και ένας καβαλιέρος, ο οποίος πιθανότατα θα σώσει την κατάσταση, αφού στο χορό εκείνος οδηγεί κι εσείς ακολουθείτε.
Το ότι o ένας οδηγεί και ο άλλος ακολουθεί είναι από τις βασικές αρχές στο χορό των ζευγαριών. Όπως και στο αυτοκίνητο, µπορεί και οι δύο να ξέρετε να οδηγείτε, όµως ένας κρατάει το τιµόνι. Οπότε, καλό είναι κάποια πράγµατα να τα πάρετε απόφαση από την αρχή.

Παίζουν το τραγούδι µας
Ζητήστε από το δάσκαλο να χορογραφήσει «το τραγούδι σας», ανάλογα µε το στιλ του - δεν τα χορεύουµε όλα µε τα βήµατα του βαλς. Αν δεν έχετε αγαπηµένο τραγούδι, κανένα πρόβληµα. Όλο και κάποιο θα ταιριάζει στο δικό σας love story. Καλό είναι να ξέρετε ότι κάποια στιλ είναι πιο δύσκολα από άλλα, όπως για παράδειγµα το τανγκό σε σχέση µε ένα τζάιβ. Εποµένως, είναι σηµαντικό να επιλέξετε ένα εύκολο µουσικό κοµµάτι. Επίσης, µη σας φοβίζουν οι γρήγοροι ρυθµοί, αφού καµουφλάρουν τα λάθη και ξεγελούν το απαίδευτο µάτι.
Από το δάσκαλό σας µπορείτε ακόµη να ζητήσετε µια χορογραφία κοµµένη και ραµµένη στα µέτρα σας - βασισµένη στην προσωπικότητά σας, στο concept του γάµου σας, στο µέγεθος της πίστας, ακόµη και στην ελευθερία κινήσεων που επιτρέπει το νυφικό.
Από την άλλη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χορέψετε το τραγούδι σας από την αρχή µέχρι το τέλος - δεν το κάνουν ούτε οι επαγγελµατίες χορευτές, που συνήθως χορεύουν τα τρία πρώτα λεπτά. Συνεννοηθείτε µε τον DJ να κάνει fade out (σταδιακό «σβήσιµο» της µουσικής) τη στιγµή που εσείς θα κάνετε το τελευταίο βήµα της χορογραφίας. Ή, αν έχετε ζωντανή ορχήστρα, ζητήστε της να ετοιµάσει µια µίνι βερσιόν του τραγουδιού σας, δίνοντας προσοχή στο τέµπο πάνω στο οποίο έχετε εξασκηθεί, καθώς το ίδιο τραγούδι µπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές εκτελέσεις.
Όχι, δεν τελειώσατε. Διότι µάθατε ό,τι µάθατε από τους επαγγελµατίες, αλλά όλα θα κριθούν από το πόσο θα επιµείνετε στις πρόβες. Μόλις οι κινήσεις γίνουν µηχανικές -κι αυτό µόνο µε πολλή εξάσκηση µπορεί να επιτευχθεί- και αρχίσετε να το απολαµβάνετε, θα σας εγκαταλείψει αυτόµατα και το άγχος για το αν θα τα πάτε καλά. Άρα, θα χορέψετε µε άνεση και θα το ευχαριστηθείτε.
Μπορείτε να εξασκείστε σε ένα συγκεκριµένο βήµα ή σε µια κίνηση που σας δυσκολεύει επαναλαµβάνοντάς τη διαρκώς στο σπίτι όσο κάνετε τις δουλειές σας. Βάλτε δυνατά τη µουσική και επιδοθείτε στο επίµαχο βήµα ή λίκνισµα πλένοντας τα πιάτα ή απλώς τα δόντια σας.

Βάλτε ένα ποτό
Οι κυρίες φορέστε µια φαρδιά κλος φούστα, που θα σας δώσει την αίσθηση της µεγάλης βραδιάς, καθώς και τις νυφικές σας γόβες. Αν φοβάστε ότι θα τις χαλάσετε, φορέστε από πάνω ένα ζευγάρι αθλητικές κάλτσες. Οι κύριοι, οπωσδήποτε σακάκι, για να συνειδητοποιήσετε πόσο περιορίζει τις χορευτικές σας κινήσεις, και επίσης τα παπούτσια σας, για να µην ανακαλύψετε την τελευταία στιγµή ότι σας στενεύουν.Τραβήξτε τα έπιπλα στην άκρη, πατήστε το play και… showtime. Με παραπατήµατα, ξενυχιάσµατα, ξηλωµένα σακάκια και στριφώµατα, χορέψτε µαζί µέχρι τελικής πτώσης. Αυτό το στάδιο της προετοιµασίας για το γάµο θα είναι µία από τις πιο διασκεδαστικές αναµνήσεις σας. Και να θυµάστε ότι αυτό που προέχει δεν είναι η εντύπωση που θα αφήσετε στους καλεσµένους σας, αλλά η εµπειρία που θα έχετε µοιραστεί. Αφήστε που θα έχετε αποκτήσει και µια πολύ καλή συνήθεια.

ΥΓ. Εσείς καλά ανοίξατε το χορό, όµως ποιος µπορεί να σας εγγυηθεί ότι στη συνέχεια δεν θα µείνει κανένας στην καρέκλα του; Ο ίδιος ο δάσκαλος χορού, που θα είναι καλεσµένος και στη δεξίωση, πράγµα που συνηθίζεται τελευταία πολύ στους τρέντι γάµους. Οι περισσότεροι έχουν απωθηµένο µε κάποιο χορό, τα βήµατα του οποίου δεν έµαθαν ποτέ. Οπότε, να η ευκαιρία. Πριν αρχίσει να παίζει η µουσική επισήµως, αλλά και στη διάρκεια του πάρτι ο δάσκαλος εκπαιδεύει τα ζευγάρια των καλεσµένων, τα οποία µε τη στιβαρή παρουσία του, ως εγγυητή της αξιοπρέπειάς τους, τολµούν το πρώτο βήµα. Και το δεύτερο, και το τρίτο… Καλά να περάσετε.

πηγη:in.gr

Gravatar
BasePortals Ltd
Rate this Content 0 Votes