apolis αιθουσα δεξιώσεων avra catering

gamosgamos.gr

ενα μονο κλικ απο την πληροφορια

Νύφες  

Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα

Με επίκεντρο το γάμο, τη σημαντική αυτή στιγμή στη ζωή της γυναίκας, η έκθεση παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα ενδυμάτων από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. 

Ξεκινώντας από τις ελληνικές τοπικές ενδυμασίες του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα, με μια παρουσίαση νυφικών από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, οι «Νύφες» φιλοδοξούν να αναδείξουν την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα της περιόδου, και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική λειτουργία του νυφικού φορέματος. 

... read more
 

Scarlett Johansson: η πιο cool νύφη του Χόλυγουντ 

Η σέξι ηθοποιός περιμένει το πρώτο της παιδί

Η σέξι ηθοποιός περιμένει το πρώτο της παιδί, πρωταγωνιστεί σε μια ακόμη μεγάλη παραγωγή και δείχνει πιο ερωτευμένη και χαρούμενη από πότε. Γιατί να αγχώνεται λοιπόν;

Ούτε ίντριγκες, ούτε μισόλογα, ούτε κρυφτούλι. Η 29χρονη Scarlett Johansson ξέρει να γοητεύει το φακό και να κερδίζει τις εντυπώσεις με το ανέμελα ερωτικό της ύφος.

... read more
 

Γαμήλιο ντεφιλέ με λάμψη στο Μπενάκη 

ΝΥΦΕΣ

Αποκλείεται να αντικρίσεις τη Νανά Παπαντωνίου και να μην αντιληφθείς με την πρώτη ματιά ότι απέναντί σου στέκεται μια αρχόντισσα που αφιέρωσε τη ζωή και την περιουσία της σε ένα σκοπό εθνικό. Εχει την πετριά του ανθρώπου που πονά την πατρίδα του και αντιλαμβάνεται την αστική καταγωγή και την όποια οικονομική άνεση ως υποχρέωση προς την κοινωνία.

Επί τέσσερις δεκαετίες έχει δώσει αγώνα ζωής για να στήσει και να συντηρεί το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα στο Ναύπλιο, ξεπερνώντας άπειρες αντιξοότητες, κυρίως οικονομικής φύσεως. Της οφείλουμε εκπληκτικές εκθέσεις όπως οι «Πτυχώσεις» και το «Ενδύεσθαι» που οικοδόμησαν στη χώρα μας ένα είδος ενδυματολογικής παιδείας, που ομολογουμένως εξέλιπε.

... read more
 

Η συγκατοίκηση δεν αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου  

Η κοινή συμβίωση δεν ευθύνεται για τους χωρισμούς

Η συγκατοίκηση πριν από το γάμο δε φαίνεται να αυξάνει –όπως υποστήριζαν προηγούμενες έρευνες- τις πιθανότητες ενός ζευγαριού να καταλήξει στο… δικηγόρο του.

Σύμφωνα με την έρευνα της κοινωνιολόγου Arielle Kuperberg από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, «η κοινή συμβίωση πριν από το γάμο δεν ευθύνεται για τους χωρισμούς».

Η ίδια αποφάσισε να συγκρίνει τις σχέσεις των ζευγαριών βασιζόμενη στη διάρκεια που αυτά έμεναν μαζί πριν από το γάμο, αντί στην ηλικία τους όταν αποφάσισαν να συγκατοικήσουν.

Μιλώντας στο Live Science, η Kuperberg εξήγησε, ότι χρησιμοποίησε τρία σετ δεδομένων (από το 1996, το 2002 και το 2006), τα οποία συγκέντρωσε από την έρευνα που διεξήγαγε η αμερικανική κυβέρνηση γύρω από θέματα οικογενειακής ανάπτυξης (National Survey of Family Growth) και συνέκρινε τις πληροφορίες για περισσότερους από 7.000 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν παντρευτεί τουλάχιστον μία φορά.

... read more
 
  • RSS
  • Subscribe

Statistics

  • Entries (110)

διαφημηστικη θεση

γαμος

↑ Grab this Headline Animator

Subscribe to γαμος γαμος

 
 

 

BasePortals Ltd