apolis αιθουσα δεξιώσεων avra catering

gamosgamos.gr

ενα μονο κλικ απο την πληροφορια

Hollywood Εγκυμοσύνη  

Παρακολουθήστε: Drew Barrymore

Ακόμα μία σταρ του Χόλιγουντ περιμένει παιδί! Αυτό είναι σοβαρά το πιο σοκαριστικό νέο όσον αφορά τις εγκυμοσύνες του Hollywood.

Σύμφωνα με το Us Weekly, η Ντρου Μπάριμορ έχει ακολουθήσει τις Olivia Wilde και Kerry Washington στο "Preggo club" μόλις 13 μήνες μετά τη γέννηση για της αξιολάτρευτης κόρη της, Olive.

... read more
 

Προγεννητικό τεστ  

θα δοκιμαστεί στη Μεγάλη Βρετανία

Μπορεί να ανιχνεύσει τις πιθανότητες του συνδρόμου Ντάουν στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.


Ένα απλό τεστ αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανιχνεύει τις πιθανότητες του συνδρόμου Ντάουν στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Το εν λόγω τεστ πρόκειται να δοκιμαστεί από το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας με απώτερο στόχο να μειωθεί ο αριθμός των αμνιοπαρακεντήσεων που γίνονται για τον ίδιο λόγο.

Η έρευνα που διεξάγεται στο Νοσοκομείο Great Ormond Street θα αξιολογήσει κατά πόσο αυτό το προγεννητικό τεστ θα μπορούσε να εισαχθεί το βρετανικό σύστημα υγείας.

Προς το παρόν ο κίνδυνος της τρισωμίας 21 (σύνδρομο Ντάουν) αξιολογείται με βάση την ηλικία της γυναίκας, ένα υπερηχογραφημα και δείκτες του αίματος. Οι γυναίκες που θεωρούνται ότι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου μπορούν να κάνουν αμνιοπαρακέντηση, μια επεμβατική διαδικασία που σχετίζεται με κίνδυνο αποβολής σε ποσοστό 0,5% ανάλογα με την εμπειρία του γιατρού.Ο σκοπός των ερευνητών είναι να μειώσουν τον αριθμό των γυναικών που καλούνται να υποβληθούν σ’ αυτή την επεμβατική μέθοδο.

... read more
 

Το νεογέννητο που μοιάζει με βρέφος τριών μηνών  

Γεννήθηκε κοντά στα έξι κιλά

Ένα νεαρό ζευγάρι από το West Yorkshire αναγκάστηκε να επιστρέψει όλα τα ρουχαλάκια που είχε αγοράσει για το γιο που επρόκειτο να φέρει στον κόσμο, καθώς ο μικρούλης γεννήθηκε 5,84 κιλά και παρότι νεογέννητος... μοιάζει ήδη με μωρό τριών μηνών!

Η 23χρονη Natalie Lees και ο 24χρονος σύντροφός της Luke Hensby δεν πίστευαν ούτε στα μάτια, ούτε στα αυτιά τους όταν είδαν το μέγεθος και άκουσαν το βάρος του μωρού τους, το οποίο γεννήθηκε στο νοσοκομείο του Dewsbury.

Όπως είπαν στη Daily Mail γνώριζαν ήδη από καιρό ότι το έμβρυο που κυοφορούσε η Natalie ήταν πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα, όμως δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο μικρός είχε αναπτυχθεί τόσο πολύ.

... read more
 

Από σήμερα έως τις 7 Νοεμβρίου η Εβδομάδα μητρικού θηλασμού 

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από τη Unicef

Ενημερωτικό υλικό για κλινικές, νοσοκομεία, φορείς και υπεύθυνους υγείας περιλαμβάνει η εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Unicef, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) με στόχο τη μέγιστη δυνατή στήριξη στη θηλάζουσα μητέρα κάτω από το σύνθημα «Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού - Κοντά στις μητέρες». Με την εκστρατεία αναδεικνύεται η αξία του μητρικού θηλασμού για την προστασία της υγείας του παιδιού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, λιγότερα από τα μισά παιδιά κάτω των έξι μηνών επωφελούνται από τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και γι’ αυτό το λόγο είναι κρίσιμης σημασίας η αποτελεσματική προώθηση της φυσικής αυτής πρακτικής.

«Δεν υπάρχει καμιά άλλη παρέμβαση στην υγεία που να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στα μωρά και τις μητέρες, όπως είναι αυτή του μητρικού θηλασμού και η οποία να κοστίζει τόσο λίγο στα κράτη», δηλώνει η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια της Unicef Geeta Rao Gupta. «Ο μητρικός θηλασμός είναι ο “πρώτος εμβολιασμός” του μωρού και η πιο αποτελεσματική και οικονομική σωτήρια παρέμβαση που υπήρξε ποτέ».

... read more
 

Το έμβρυο ακούει το νανούρισμα μέσα στην κοιλιά 

Η πρόωρη μνήμη βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Ένα έμβρυο μπορεί να ακούσει το νανούρισμα που του τραγουδάει η έγκυος μητέρα του, αρκετούς μήνες προτού αυτό γεννηθεί. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Φιλανδία το νανούρισμα το θυμάται για καιρό μετά τη γέννησή του, πράγμα που βοηθά το παιδί αργότερα να αναπτύξει τις γλωσσικές ικανότητές του.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, με επικεφαλής τη δρα Μίνα Χουοτιλάϊνεν, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS ONE», έκαναν πειράματα με 24 γυναίκες στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους και τα επανέλαβαν μετά τη γέννηση των παιδιών. Οι μισές έγκυες γυναίκες τραγουδούσαν στα αγέννητα παιδιά τους επί πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες όχι (για λόγους σύγκρισης).

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που, όσο ήταν στη μήτρα, είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από τη μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, όταν άκουγαν τα ίδια νανουρίσματα αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα έμβρυα ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους. Αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης, κατά τους ερευνητές, μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας ομιλίας του παιδιού.

... read more
 
  • RSS
  • Subscribe

Statistics

  • Entries (53)

διαφημηστικη θεση

διαφημηστικη θεση

BasePortals Ltd